Terug

We hebben heel veel dierbare herinneringen aan de katten die we gedurende kortere of langere tijd in ons huis hebben mogen herbergen. Aan alle goede dingen komt echter een einde. Soms komt dat einde veel te snel, is de kat nog onacceptabel jong.

In 1999 hebben we vier katten moeten laten euthanaseren vanwege FIP, een heel akelig virus dat als een sluipmoordenaar-op-kousevoeten zijn spoor door onze cattery heeft getrokken.

24 februari 1999 - Gaia van Gebrook

Ons door onszelf gefokte meisje, waarvan de kleur nog niet eenduidig was. Ze was een dochter van Eldoria's Sjokolat Signorita en Van Gelre's Siwan, en kon hetzij lilac hetzij fawn zijn. Ze heeft rond de kerstdagen nog sneeuw onder haar voetzooltjes kunnen voelen. Ze is overleden na een veel te zware verkoudheid, waaronder het haar verzwakkende FIP-virus verscholen bleek te zitten.

   


22 mei 1999 - onze oude blauwe huispoes Layla.
23 september 2002 - onze lieve blauwe pers Shariff


Zij is als volwassen poes bij Mieke in huis gekomen; samen met Shariff vormde ze een oud en waardig koppel. Bij Layla is de FIP neuraal tot uiting gekomen: zij kon geen richting meer bepalen, liep zichzelf vast in een hoek en wist niet meer hoe ze eruit moest komen. En waar een voerbakje en een kattenbak voor was kon ze ook niet meer beseffen.

Shariff is een lieve oude blauwe perzisch ogende kat.
Hij kwam in 1986 bij Mieke aanlopen, bijna helemaal kaal. De dierenarts schatte hem toen op zo'n drie tot vier jaar oud.
Na twee-en-een-halve kuur griseofulvine tegen de ringworm bleek hij lang haar te hebben!
Hij is vervolgens met Mieke meeverhuisd naar Sittard. Na diverse avonturen (waaronder van 11-hoog naar beneden vallen....) woonde hij nu samen met de andere katten op het Hoensbroekse adres.


31 mei 1999 - Nainasus Lazi Dazi

We hadden haar uit Birmingham, Engeland, geïmporteerd, omdat deze fawnzilver jongedame lijnen vertegenwoordigde waarmee wij verder wilden gaan. Moeder natuur besliste anders: ook bij haar sloeg de FIP toe. Ze was een lieve zachtaardige tuttebol, die ondanks alles gek bleef op koekjes en ander snoepgoed.


4 juli 1999 - Van Gelre's Stilton

Wat was hij lief, en wat vonden we hem mooi. Hij was ons laatste FIP-slachtoffer anno 1999. Hij wordt nog steeds node gemist. We zijn dankbaar voor alle mooie kattenkinderen die hij in de wereld heeft helpen zetten. Als we een afstammeling van hem tegenkomen zijn we apetrots. We houden zijn nagedachtenis in ere door zijn foto als logo op de startpagina van onze homepage te plaatsen, en die foto ook voor alle advertenties voor onze cattery te blijven benutten.

14 juni 2002 - onze lieve huiskat toefel

Toefel is als kitten door Han gekocht bij een angora fokker, hij was een kater van 6 kilo met een ontzettend lief karakter. Hij heeft samen met onze lapjes kat Niekie een nest van 3 kittens gemaakt. We zijn dankbaar voor al die jaren dat hij bij ons is geweest. Toefel is 11 jaar geworden.

7 oktober 2003 - Van Gelre's Yaska

Zij was acht en een half jaar oud toen we afscheid moesten nemen van haar; ze bleek vlak voor haar dood hele slechte nieren te hebben. Ze is heel belangrijk geweest voor de start van de lilac en chocolate somali binnen Nederland. Daarnaast was ze een hele lieve poes die ons altijd de haren wilde wassen.

18 maart 2005 - ons poezenmeisje Niekie

Niekie was onze tortie-met heel-veel-witte huispoes. Han heeft haar uit het asiel gehaald. Zij heeft samen met Toefel een nestje van drie kittens gehad, waarna ze gesteriliseerd is. Niekie heeft een zeer respectabele leeftijd bereikt van 16 jaar.

26 mei 2005 - Eldoria's Layla Ljoedmilla

Heeft van 17 november 1996 tot 14 november 1999 bij ons gewoond. Zij heeft op 20 juni 1997 bij ons een nestje gekregen van drie kittens:
Van Gelre's Jaspis (sorrel kater) ,Van Gelre's Anastaas (wildkleur poes) en Van Gelre's Beryl (zwartzilver kater). De vader van het nestje is Van Gelre's Stilton.
Na haar sterilisatie is zij naar haar zoon Jaspis verhuisd en had daar een fantastisch huispoezen-leven!
Beryl woont gecastreerd en wel in München, samen met de wildkleur Somali Sourismont Yanky.
Anastaas woont bij ons. Loedie is 12 jaar geworden.

27 maart 2006 - Van Gelre's Anastaas

Zij is door onszelf gefokt in het proefdraai-stadium, vandaar dat ze nog op de catterynaam van Van Gelre door de wereld gaat. Zij is een dochter van Eldoria's Layla Ljoedmila en Van Gelre's Stilton. Zij heeft op 6 mei 2000 het leven geschonken aan het wildkleur katertje Gabbro (is accuut door ons Gabbertje genoemd...) van Gebrook; helaas kwam een tweede wildkleur kitten levenloos ter wereld.

11 maart 2007- Ginny van het Kattenkabinet

Ginny is door Lilian Linthorst, Amsterdam, gefokt. Alhoewel ze in de kleur niet bijzonder goed is (ze heeft veel rufus oftewel taankleur, waardoor ze in haar zilver bruinig oogt) is ze voor ons zeer van belang omdat ze de verdunningsfactor onder haar jasje verstopt heeft. Ze is een geweldige poes geweest voor ons en ook voor haar huisgenoten, wanneer er kittens in huis waren hielp ze altijd mee met de verzorging ervan. we zijn haar zeer dankbaar voor haar liefde naar ons.
Ginny is tot veel verdriet van ons plotseling overleden aan acuut nierfalen.

19 januari 2008 - Dorus

Half november 2002 is Dorus bij ons in huis gekomen. Dorus is een ex-kater geboren in 1989 die al ruim 2 jaar in het asiel 'de Hazenberg' verbleef. Han vond hem op de top-10 lijst van moeilijk plaatsbare katten ( hij stond op de eerste plaats !!). Nadat Dorus getest is geworden op FLEV/FIV heeft Han hem opgehaald. Al vanaf de eerste dag blijkt dat het allemaal wel meevalt met het gedrag van Dorus. Het is een rustige kater met een eigen karakter en hij kan heerlijk met je knuffelen.
Uiteindelijk is hij na bijna 19 jaar oud te zijn geworden, bij ons thuis gestorven aan ouderdom. We wensen hem al het goede in de eeuwige jachtvelden.  

 

17 september 2008 - Eldoria's Sjoklat Signorita

Eldoria's Sjoklat Signorita is samen met Eldoria's Layla Ljoedmilla bij ons in huis gekomen.
Sjoklat (door ons Choc gemoemd) is voor een kwart Pers, dit komt door dat het chocolade-gen vanuit een Pers is ingekruist.
Zij heeft één nest gehad van twee kittens:
Gaia van Gebrook (fawn/lilac poes) en Cheiron van Gebrook (sorrel kater).
Van Gaia hebben we de exacte kleur niet goed kunnen bepalen omdat zij op zeer jonge leeftijd is komen te overlijden aan FIP.
Choc is helaas vroegtijdig overleden aan een agressieve vorm van kanker, zij woonde tot haar overlijden samen met Jazzie in Groningen.

   

30 april 2009 - Arthur van Gebrook
17 september 2018 - Melchior van Gebrook


Door een auto ongeluk is Arthur plotseling overleden. Vanwege zijn micro-chip heeft de dierenambulance de eigenares van Arthur weten te bereiken en haar op de hoogte gebracht van het voorval.
Hij heeft vijf geweldige katerjaren gehad en heeft uitgebreid van zijn optimale vrijheid mogen genieten.
Arthur zal in gedachte altijd bij ons zijn met zijn geklets en zijn onophoudende energie om te spelen, rust in vrede lieverd.

  

16 oktober 2009 - Chiba van Gelre

Onze allereerste wildkleur Somali poezemoes. Een heel lief meisje, dat samen met Van Gelre's Stilton op vrijdag 13 (!) september 1996 een tweetal ondeugden ter wereld heeft gebracht in onze starttijd: Van Gelre's Carlo en Van Gelre's Yetta. Tijdens de geboorte dreigde er iets niet goed te verlopen; we hebben tijdens de keizersnede (een derde voldragen kittentje heeft het uiteindelijk niet overleefd) meteen besloten haar te steriliseren. Haar dochter Van Gelre's Yetta heeft bij cattery Sourismont een drietal nesten ter wereld gebracht en is inmiddels gesteriliseerd van haar pensioen aan het genieten, samen met haar gecastreerde fawn zoon Yale.

   

29 september 2010 - Jazzy, (Silfescian Jazzy Jessimine)

Is bij ons in de cattery gekomen na een oproep op internet. Jazzy is een 17,5 jaar jonge Somali poes uit de cattery van Silfescian. In verband met de gezondheid van de fokster kon zij Jazzy helaas niet terugnemen, wij hebben toen besloten om die taak van haar over te nemen als collega fokker en Jazzy in huis te nemen. Jazzy is een Somali met een geweldig profiel en vacht, ze heeft wat verzorging nodig om haar vacht netjes te houden maar niet zo veel als bij een Pers. Vanaf januari 2009 is ze bij ons en tegenover onze andere katten vertoont ze normaal kattengedrag. Ze is temidden van onze katten in de huiskamer gestorven aan ouderdom.


23 mei 2012 - Danu van Gebrook

Danu is ons eerste tortie poesje en we zijn er ontzettend trots op!! Ze is als enkeling geboren uit de combinatie Matura en Bärli.
We laten met haar en Bärli zien dat het fokken met genetisch rood niet moeilijk hoeft te zijn, het is in Nederland alleen nog niet zo bekend als de standaard kleuren.
Tot ons grote verdriet is zij na het werpen van een groot nest van 5 kittens gestorven aan een wat na sectie blijkt een terminale ziekte aan de dunne darm. Achteraf gezien is het nog een wonder dat zij die kittens heeft voldragen.


25 december 2012 - Luciano van Gebrook

Luciano een zoon van Duibi en Bandit, overleden aan buikvlies en darm ontsteking. De symptomen leken in eerste instantie op FIP maar sectie en met name het lab onderzoek hebben dat uitgesloten.
Het lab onderzoek was mislijdend, na het overlijden van zijn nestgenoot Placido is dit pijnlijk duidelijk geworden.
Het was laat zichtbaar dat er wat mis was bij hem, ondanks dat hij ziek was speelde hij, at en dronk hij goed en ging hij regelmatig op de kattenbak.


04 januari 2013 - Placido van Gebrook

Placido een zoon van Duibi en Bandit en nestgenoot van Luciano, overleden aan FIP. Placido toonde zich niet ziek maar bij een controle temperatuurmeting bleek hij koorts te hebben 39,2 tot 40,0 drie dagen later, buikje voelde ook steeds steviger aan maar hij at goed speelde en had ook goede ontlasting.
Na buikvocht onderzoek is FIP gediagnoseerd en is Placido rustig ingeslapen en van ons heen gegaan.

17 februari 2013 - Loverboy Favol Ecoralim

Loverboy Favol Ecoralim is bij ons door het leven gegaan als Buddy. Zijn komst betekende einde 1999 voor ons de afsluiting van een ellendig jaar. Hij is vader van Yulia van Gebrook en Storm van Gebrook. zijn kleinzoon Fred Heeft zijn opa opgevolgd in het doorgeven van z'n genetisch materiaal.
Hij is overleden aan een kankergezwel bij de galblaas.

19 maart 2013 - Fred van Gebrook

Fred van Gebrook is nadat hij voor het Somali-ras een tijd lang dekkater is geweest naar een adres in Brunssum gegaan om daar verder te genieten van zijn katerleven.
Fred heeft op latere leeftijd een blaas ontsteking gekregen die op de nieren is overgeslagen.
Daardoor heeft hij diabetes gekregen. Sinds januari 2011 heeft Fred twee maatjes erbij gekregen, Dodo en Miss ouri zijn bij hem komen wonen. 

15 februari 2014 - Koh-i-noor van Gebrook

Koh-i-noor was de eerste zilver-tortie Somali in Nederland.
Toen wij in 2006 Bärli in huis namen, was dit een van onze fokdoelen.
In zes jaar oftewel vier generaties heeft de natuur meegewerkt om de juiste genen te combineren, helaas sloeg het noodlot in onze cattery weer toe. Wat eerst leek op een zwangerschap vergiftiging nadat ze twee onvolgroeide kittens had gebaard en de baarmoeder niet tot rust kwam, is er met onze dierenarts besloten om haar te opereren en de baarmoeder schoon te maken. Bij het openmaken van Noortje is dradentrekkend slijm geconstateerd FIP.
We hebben haar niet meer uit de narcose laten ontwaken en haar rustig laten inslapen.
Vreugde en verdriet zitten soms gruwelijk dicht bij elkaar..............  

Rust zacht lieverd.

 

24 september 2014 - Balancanchè  

Onze adoptie kater Balancanchè was een Margay geboren in 1996.
Hij verbleef in het dierenpark Port Lympne in Engeland alwaar hij inmiddels vader is van 4 nesten. Balancanchè was één van de drie Margay dekkaters in Port Lympne.

Balancanchè was geboren in Mexico waar hij gehouden werd als illegaal huisdier, mishandeld door zijn eigenaren, als kitten werden sigarettenpeuken op hem uitgedrukt.
Gelukkig voor hem is hij gered door een instantie "The Ridgeway Trust for Endangered Cats" en naar Engeland gebracht.
Hij is tot zijn overlijden een gezonde en active kater zij het wat schuw door zijn verleden.


11-02-2016 - Penny
18-10-2016 - Sheridan


Penny en Sheridan waren onze twee Thai's in huis.
Vanwege het dominante gedrag van Sheridan hebben we hem voortijdig moeten laten helpen, sindsdien was hij een superkater!!
Met Sheridan heef Penny 4 kittens groot gebracht.

   

01 november 2017 Roller de la chacolaterie

Roller is een Franse opvangkater geweest. Hij was zeer gefrustreerd en ongelukkig. We hebben hem opgehaald bij zijn fokster die hem heeft opgevangen maar hem niet kon houden omdat hij gevaarlijk was voor haar kinderen. Het heeft ons 1 jaar gekost om hem weer hanteerbaar te krijgen en we zijn toen terug naar Frankrijk gegaan om hem op een show nog eens te laten zien aan zijn fokster die zichtbaar ontroerd was van Roller.

Roller heeft sindsdien bij ons als dekkater zijn diensten bewezen en mag nu heerlijk genieten van zijn pensioen, na zijn castratie is hij alleen nog maar liever geworden. Hij vraagt iedere dag om een dikke knuffel en klimt vervolgen helemaal in je nek om daar stevig te liggen ronken. Op latere leeftijd heeft hij suikerziekte gekregen waaraan hij ook uiteindelijk is overleden.

Afbeelding met kat, zoogdier, neerleggen, huiskat

Automatisch gegenereerde beschrijving  

16 mei 2018 Sphera van Gebrook

Sphera was een rustige wat behoedzaame Somali uit de combinatie Roller x Ginny
en met haar hebben we de lijn van Ginny doorgezet.
Samen met Ken tucky heeft ze haar eerste nest te wereld gebracht van 6 kittens.
Daarna heeft ze met Ferox Caesius Comitis een tweede nest van 2 kittens gehad.

 

Afbeelding met kat, zoogdier, huiskat, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving   

 30 oktober 2018 Duibi de la Chacolaterie

 
Duibi (dwibi) is een kleindochter van Roller en kwam bij ons in de cattery de zilverlijn
 versterken. We hebben haar eind november 2008 opgehaald bij een hele goede kennis van
 ons.  We waren toen gevallen voor haar karakter, het vrije en makkelijk omgaan met andere
 catteryleden is een grote positieve eigenschap van haar. Mammatumoren en uitzaaingen naar haar longen zijn haar fataal geworden.

  26 december 2018 Quasipus de la Tanière du Lion (Dodo)

 
Deze kleine ondeugende (Variant) komt uit de cattery van Matty Veenhoff. Dodo,
 zoals wij dit poezenkind hebben genoemd, heeft onder haar wildkleur jasje zowel sorrel
 als verdunning verstopt zitten. Met haar kinderen Ken tucky en Miss isippi hebben we deze
 lijn geprobeert door te zetten, (dit is helaas niet gelukt vanwege overlijden van het kitten van
 Miss isippi en het niet door gaan in de fok van de kittens van Helix).
 Miss Ouri is verder gegaan als huispoes vanwege haar terughoudend gedrag naar de mens. 

  31 december 2018 Youp

 Youp (de broer van Brigitte) heeft zes jaar in Friesland gewoond maar is sinds oktober 2012
 weer terug bij ons in de cattery. De eigenaares van Youp heeft contact met ons opgenomen over
 het gedrag van hem, en na zorgvuldig overleg hebben we Youp terug gehaald. Na een paar weken
 van observatie blijkt dat Youp een uiterst zachtmoedig karakter heeft, een beetje op zichzelf.
 Inmiddels mag ik in zijn bek kijken, mag ik zijn nagels knippen en krijg ik kopstoten van hem na
 een knuffelsessie. Youp kan ook heel goed overweg met zijn zus Brigitte, ze zitten daarom ook
 regelmatig samen in een kamer.
 

25 november 2019 Brigitte

Brigitte is waarschijnlijk overleden aan hartfalen, ze heeft die nacht om 04:00h nog bij ons op bed kunnen komen. en is vervolgens in een paar minuten heengegaan.

17 februari 2020 Julie van Gebrook

Julie is bij ons weer teruggekomen omdat haar baasje haar niet meer goed kom hanteren.
Zij is altijd al een vrij teruggetrokken poes geweest die moeilijk tegen drukte kon.
Bij ons is ze weer tot rust gekomen en we hebben haar bij ons oud laten worden.

Door ouderdom en daar bovenop een infectie werdt het leven voor Julie erg zwaar.
Het heeft teveel van haar energie gekost om er weer bovenop te komen.
Om haar niet teveel te laten lijden, hebben we haar bij onze dierenarts laten inslapen.

13 september 2021 Barbarossa de Jaspe-Marwin (Bärli)

Bärli hebben we uit Zwitserland gehaald met onze bedoeling een mooie genetisch rode lijn op te zetten.
We konden dankzij hem onze fok in tortie somali’s starten.

Bärli was een ontzettend lieve kater, zowel voor ons als eigenaar als ook voor de dames die hij op bezoek kreeg.
Hij heeft toen hij ouder werd meerdere hersenbloedingen gehad, maar dankzij goede medicatie is hij er telkens weer bovenop gekomen.
Uiteindelijk heeft hij een mooie leeftijd van 15 jaar mogen bereiken.

 

 

 

18 mei 2022 Mariska van Gebrook

Mariska is bij ons gekomen met een ernstige infectie aan haar staart.
Na lang onderzoek en kweken bleek het om een resistente bacterie te gaan waar een speciale antibioticakuur voor nodig was. Uiteindelijk is haar staart weer mooi genezen en is ze tot haar overlijden bij onze groep gebleven.
Mariska heeft een leeftijd bereikt van 15 jaar.

 

 

Terug