Wie wij zijn en waar wij voor staan.

Verleden...

Wij zijn Han en Mieke van de Laar. Wij fokken sinds 1995 op een zeer bescheiden schaal Somalis, en hebben stilletjes aan ons hart verpand aan de blauw- en fawnzilvers, alhoewel een mooie warme wildkleur onze harten evenzeer kan doen smelten.

De eerste twee nesten die in ons huis zijn opgegroeid zijn onder de catterynaam Van Gelre gefokt. Annelies van Wamel, de houdster van de catterynaam Van Gelre, is een zeer goede vriendin, van wie wij onze allereerste Somali hebben mogen kopen. Onder haar paraplu hebben we de eerste schreden op het fokkerspad gezet; dit resulteerde in een nestje van Chiba van Gelre en een nestje van Eldoria's Layla Ljoedmila. Toen bleek dat het fokken geen bevlieging was hebben we besloten om een eigen cattery te starten, die januari 1998 officieel is gaan draaien onder de naam Gebrook.

Tot ons grote verdriet heeft het eerste halfjaar van 1999 het FIP-virus in onze cattery huis gehouden. Eerst overleed Gaia van Gebrook, daarna de huispoes Layla, daarna Nainasus Lazi Dazi en als laatste Van Gelre's Stilton.

 
In 2000 is een nieuwe periode aangevangen. Er is een wildkleur katertje geboren uit Van Gelre's Anastaas en Atreyu van het Kattenkabinet. Deze jongeman, Gabbro van Gebrook genaamd, heeft een heerlijk adres gevonden waar hij samen met de zwarte huiskat Kofi Annan zijn nieuwe baasjes kan bespelen.

Ginny van het Kattenkabinet heeft samen met Loverboy Favol Ecoralim een viertal kattenkinderen op de wereld gezet: een zwartzilver poes (Mabel van Gebrook), een blauw poes (Edith van Gebrook), een blauwzilver kater (Frederic van Gebrook) en een blauwzilver poes (Kathryn Indy van Gebrook)

Verder zijn in dit jaar uit Van Gelre's Yaska en Loverboy Favol Ecoralim twee fawn poesjes, Yutta en Yulia van Gebrook, geboren.

In 2001 hebben Van Gelre's Yaska en Loverboy Favol Ecoralim twee fawn katertjes op de wereld gezet. Aangezien ze werden geboren tijdens een fors onweer, hebben we ze Storm en Donder van Gebrook genoemd.
In 2002 moesten we eerst een tegenslag incasseren: het op 18 januari geboren wildkleur katertje Silvester (Moeder Van Gelre's Anastaas, vader Ecoralim Favol Loverboy) is na de eerste enting ziek geworden en overleden aan de gevolgen van een zware darminfectie. Het afstaan van een kitten dat goed gezond en vrolijk door je huis heeft gerend is ons heel zwaar gevallen.

Maar op 8 en 9 juli heeft Ginny van het Kattenkabinet ons proberen te troosten door mede dankzij Thamos Lohengerin maar liefst zes variant kittens ter wereld te brengen: drie katers (een wildkleur, een blauwe en een zwartzilver) en drie poezen (twee zwartzilver en een blauwzilver). Uit dat nest 'zwom' het zwartzilver poesje Matura zodra ze de oogjes open had, rechtstreeks ons hart binnen; we hebben haar dan ook gehouden.

En op de valreep (30 december 2002) hebben Yulia van Gebrook en Marktwo de la Tanière du Lion nog even twee sorrel katertjes op de wereld gezet: Fred en George van Gebrook. Liefhebbers van Harry Potter snappen de namen van die twee vast wel! 

Fred en George van Gebrook

... en toekomst.

Wij richten ons met name op de verdunde zilvers, en hebben daar ons hart op gezet. Voor ons is karakter het allerbelangrijkste, dan komt gezondheid, daarna type en als allerlaatste punt de kleur.

We gaan er dan ook aan werken om de liefste perfecte verdunde zilver somali te fokken. We hopen dat doel ooit te bereiken....

Wij houden al onze katten allereerst als huisdieren. Dit houdt in dat we onze dieren op de benedenetage vrij laten rondlopen waarbij ze vrije toegang hebben tot de - met een net afgezette - tuin.

Sinds 2004 Houden we ons ook bezig met opvang, socialisatie en herplaatsing van katten in het algemeen, die door een of andere oorzaak niet meer hanteerbaar zijn.