Huisgenoten.

Melchior is een zoon van Raskan of Kimberly's Castle en Matura van Gebrook.
Na 13 jaren bij zijn eigenares te hebben gewoond is hij terug gekomen bij ons in huis. Melchior is een ontzettend lieve jongen die graag naast of op je kruipt. 

Stamboom

Dayrta James of te wel DJ is onze laatste eigen dekkater,
zijn karakter is bijzonder zacht.
Hij is een mooie somali kater waar we nog dagelijks van genieten,
samen met Bärli , Helix en Roller.

Stamboom

Charline is een poes uit de lijn van Trudy Traa en de dochter van Helix van Gebrook. Dankzij haar kunnen we de plannen die we met Koh-i-noor hadden toch voortzetten. Charline is weliswaar geen zilver, maar ze heeft een uitmuntend karakter en trekt veel op met Triffid.

Stamboom

Chaggia, oftewel Lady Gaga zoals ze bij ons genoemd wordt is een poes uit de lijn van Tonneke Duis-van Schaik.
Haar opa is onze Bärli, we hebben haar in huis genomen omdat we zowiezo heel graag weer een wildkleur Somali in onze groep willen hebben, en omdat ze tortie is versterkt ze onze genetisch rode lijn. 
Gaga is een zeer ondernemende vrolijke poes die elke openstaande deur/kast met alle 4 pootjes aangrijpt.

Stamboom

Triffid is een dochter van Danu, die helaas heel onverwacht veel te jong is overleden. Er is over de ziekte waaraan Danu is overleden dermate weinig informatie beschikbaar, daarom hebben we besloten om haar wel in de fok te plaatsen en de komende jaren haar extra te laten controleren op haar darmen.
We hebben er alle vertrouwen in dat het geen erfelijke ziekte is.
inmiddels is zij de trotse moeder van Darta James oftewel DJ.

Stamboom

Burma is een dochter van Duibi, zij versterkt in onze cattery de zilverlijn .
Burma's karakter is in positieve zin zelfs nog verbeterd, terwijl Duibi al zo'n schitterend lieve poes is.
je ziet duidelijk de invloed van Tamaran (haar vader) in haar terug.

Stamboom

Duibi (dwibi) is een kleindochter van Roller en komt bij ons in de cattery de zilverlijn versterken. We hebben haar eind november 2008 opgehaald bij een hele goede kennis van ons. We zijn gevallen voor haar karakter, het vrije en makkelijk omgaan met andere catteryleden is een grote positieve eigenschap van haar.

Stamboom

Na jaren van trouwe dienst als dekkater mag Helix nu genieten van de rest van zijn katerleven als huiskat. Hij kreeg korte tijd geleden last van blaasgruis en dat heeft ons doen besluiten om hem uit de fok te halen. Dayrta James (D.J.) gaat Helix opvolgen als dekkater.

Stamboom
  Documenten van Helix

Julie is in februari 2014 bij ons terug in huis gekomen vanwege een probleem die ze bij haar eigenaar had. Dit probleem bestond uit angst voor de honden in huis en paniek gedrag bij het oppakken.
Julie is een  Sorrel Variant poes met een zeer zacht karakter, ze schrikt van harde geluiden, het oppakken gaat steeds beter, de paniek is eruit en ze laat zich heel gemakkelijk knuffelen.
Julie vertoont geen enkele vorm van agressie en ook met de andere katten in de woonkamer gaat ze goed mee om.

Stamboom  

Sphera is een rustige wat behoedzaame Somali uit de combinatie Roller x Ginny
en met haar zetten we de lijn van Ginny door.
Samen met Ken tucky heeft ze haar eerste nest te wereld gebracht van 6 kittens.
Daarna heeft ze met Ferox Caesius Comitis een tweede nest van 2 kittens gehad.
Stamboom
PK-def.doc

Bärli, zoals wij deze uit Zwitserland gekomen jongeman noemen, hebben wij eerst in Genève mogen ontmoeten bij zijn fokster. Hij is eentje van een nestje van vier, en het was een vrolijke bende in die kittenkamer.
Op 8 juli was het dan zover: Marlène kwam uit Genève aanvliegen met die kleine rooie rakker. Inmiddels is hij nu al een tijdje bij ons, hij heeft een geweldig lief karakter en is een knuffel eerste klasse. Maar, zoals het een Somali betaamt: hij is ook een geweldige doerak, speelt met alles en iedereen, ook en vooral wanneer de andere partij er geen zin in heeft. Hij houdt van een verzetje, heeft heel veel energie en is van nature een heel vrolijk ventje.
Om Bärli een rustig ex-kater leven te gunnen komt hij in aanmerking voor eventuele herplaatsing (alleen samen met Sphera) en niet bij andere katers !!

Stamboom  

Miss isippi is een echte dochter van haar moeder. Ze is als twee druppels water gelijk als Dodo en ook het karakter heeft ze van haar. Ze is een mooie wildkleur Variant die we gecombineerd hebben met onze genetisch rode jongen. Daar is Nicolaas van Gebrook uit geboren maar hij heeft geen nakomenlingen gegeven en is overleden aan vermoedelijk een hartprobleem. (hartruis geconstateerd tijdens een bezoek bij de dierenarts)
Stamboom

Miss ouri heeft het karakter van haar vader meegekregen, ze is een iets wat gereserveerde poes naar de mens. 
We hebben haar terug in huis genomen na wat probleempjes in de groep waar ze met haar moeder verbleef. Ze is nu weer in de groep bij ons beneden en het gaat weer goed met haar. 
Stamboom

 

Minoes is een opvangpoes uit Amsterdam, wij hebben haar opgehaald in augustus 2007 vanwege problemen in de gezinssituatie.
Zij heeft een paar maanden nodig gehad om zich te wennen in onze cattery maar inmiddels is zij helemaal thuis.
Van het kleine poesje wat ze was toen we haar ophaalden, is ze gegroeid tot een poes van formaat.
Minoes is een wat eigenzinnige poes, ze laat heel duidelijk weten wat ze niet wil.
Ze luistert goed naar haar naam en is ondeugend van karakter.

Mariska van Gebrook, oftewel Mika zoals de eigenares haar noemt is bij ons terug in de cattery i.v.m. een probleem aan haar staartwortel.
Eerst leek het op een voedselallergie, maar na twee laboratoriumtesten is eruit gekomen dat er 2 vormen van bacteriën huisden waarvan 1 recessief was tegen de normale antibiotica. De aanpak met speciale medicijnen die beide bacteriën bestrijden heeft goed geholpen, de staart is weer genezen en ze mag ook weer alles eten. Mariska is een hele lieve poes die graag bij je komt zitten.
 

Stamboom

Brigitte is voortgekomen uit de combinatie van een Somali met een Thai, dit was niet de bedoeling maar onze Thai kater was nog niet zover en Roller wou wel even een demonstratie geven hoe het moet,
met twee SomThai kittens als resultaat. Een kater en een poes.
De kater is naar een kennis van ons in Friesland gegaan en de poezenmeid hebben we zelf als huiskat gehouden omdat het karakter van beiden geweldig is.

Youp (de broer van Brigitte) heeft zes jaar in Friesland gewoond maar is sinds oktober 2012 weer terug bij ons in de cattery. De eigenaares van Youp heeft contact met ons opgenomen over het gedrag van hem, en na zorgvuldig overleg hebben we Youp terug gehaald. Na een paar weken van observatie blijkt dat Youp een uiterst zachtmoedig karakter heeft, een beetje op zichzelf. Inmiddels mag ik in zijn bek kijken, mag ik zijn nagels knippen en krijg ik kopstoten van hem na een knuffelsessie. Youp kan ook heel goed overweg met zijn zus Brigitte, ze zitten daarom ook regelmatig samen in een kamer.