Passanten.

Tot onze stomme verbazing huppelt deze zomer (2011) een zeer ondernemend kikkertje vrolijk door onze afgezette achtertuin tussen al onze katten en zelfs wanneer het regent komt hij bij mijnheer Bärli in zijn ren een droog plekje halen, dat terwijl Bärli aanwezig is. Het is een ongelofelijk handtam beestje dat door onze katten gewoon met rust wordt gelaten.

Wij vinden dat hij zeker een nieuwe aanwinst is voor onze cattery en hebben hem daarom genoemd: Touchwood, naar de metgezel van Catweazle.

Sancy en Cullinan zijn twee katers uit het nest van Burma, vanwege de FIP die bij het vorige nest uitbrak zijn zij voor de verkoop geblokkeerd geweest en daardoor niet meer als kitten verkocht kunnen worden.
Beide hebben een goed huis gevonden in Brunssum.


Stamboom Sancy van Gebrook

Stamboom Cullinan van Gebrook

Robbie is een rustige kater die heel graag buiten zit. hij is bijna net zo'n grote knuffelkater als zijn broertje Klaas.
Hij vind het heerlijk als je hem aanhaalt, maar van opgepakt worden houd hij niet. We merken ook op dat hij veel met Klaas optrekt.
Het was onze voorkeur om deze jongens samen te plaatsen, en dat is gelukt.
Ze wonen nu samen (en met nog 8 andere katten) in Den Haag.

Stamboom Robbie 
Stamboom Klaas

Matura van Gebrook, zwartzilver Stamboom  PK-def.doc

Matura is een heerlijke ondeugd! Ze is een Variant dochter van Ginny van het Kattenkabinet; haar vader is Thamos Lohengerin, een blauwe abessijn.

Lorre is een blauwvoorhoofd amazonepapegaai, hij kletst er lustig op los, wanneer'ie daarin zin heeft. Hij houdt van frietjes en pizza, maar peuzelt ook braaf zijn papegaaienvoer op.

Voor Lorre hebben we een nieuw adres gevonden, hij zit nu samen met twee grijze roodstaarten in een grote ren bij onze dierenarts. (een grote papagaaien liefhebber)
We merken aan Lorre dat we hem daarmee een heel groot plezier mee hebben gedaan. En omdat deze ren in de praktijk staat zien wij hem ook nog regelmatig, en heeft hij nu veel meer contact zowel met de twee grijze roodstaarten als ook met mensen. 
Bella is een 4 jaar jonge europees korthaar tabby tortie van het dierenasiel Rijpickerwaard die bij ons te gast is om bij te komen van een jaar lang in het asiel te zitten. We laten Bella weer wennen aan het knuffelen, kammen en omgaan met andere dieren, zodat ze makkelijker een nieuw vast woonadres kan krijgen. 
Inmiddels is Bella na ruim een week tot rust gekomen en blijkt dat zij een hele zachtmoedige poes is, die sterk reageert op omgevingsgeluiden. Naar de mens is Bella een lieve rustige poes.

Bella is op 18 oktober 2008 geplaatst, ze woont nu in Nieuwegein waar ze een mooi adres heeft gekregen.
We wensen haar dan ook een mooie gezonde toekomst!!
Yulia is door ons zelf gefokt. Zij komt uit het nest van Yaska & Buddy. Een jaar later hebben we deze combinatie herhaald omdat het een klein nest was (2 meiden) en het waren zeer mooie kittens. In het tweede nest heeft Yaska twee jongens gegeven, Donder en Storm van Gebrook. Zij is nu het maatje van Ken tucky.
Stamboom

Ken tucky is een zoon van Runningfox Skyraider. Hij is een zeer gespierde fawn kater met een heel zacht karakter. Hij heeft bij ons samen met Sphera 1 nest van 6 kittens op de wereld gezet en zit nu in Amsterdam samen met Yulia. Zijn zoon Robbie neemt zijn taak over als dekkater.
Stamboom

Quasipus de la Tanière du Lion (Dodo), wildkleur

Deze kleine ondeugende (Variant) komt uit de cattery van Matty Veenhoff. Dodo, zoals wij dit poezenkind hebben genoemd, heeft onder haar wildkleur jasje zowel sorrel als verdunning verstopt zitten. Met haar kinderen Ken tucky,en Miss isippi gaan we deze lijn voortzetten. Miss Ouri is verder gegaan als huispoes vanwege haar terughoudend gedrag naar de mens.
Stamboom

Voor een periode van een half jaar logeerde Runningfox Skyraider bij ons. Hij heeft in deze periode met Dodo voor 3 nakomelingen gezorgt. Daarna is hij doorgereist naar Engeland alwaar hij een heel goed tehuis heeft gekregen.
Stamboom

Jazzie is een wildkleur poes die bij ons een tijdje heeft  gelogeerd om te herstellen.
Haar probleem was dat ze haar huid rond de kop helemaal kapot krabde. Het bleek na wat speurwerk en een uitgebreid onderzoek door een huidspecialist dat zij een voedselallergie had.
Het gaat inmiddels stukken beter met haar dankzij speciaal dieetvoer en ze woont nu  in Groningen. Aldaar heeft ze nog heel veel last gehad van haar allergie, maar sinds ze biologisch vers vlees krijgt is ze met sprongen vooruit gegaan, ze krabt zich niet meer en is veel levendiger.
Stamboom

 

Arthur van Gebrook is geboren uit Fred van Gebrook en Dodo.
Aangezien wij hem voor de fok niet geschikt achten, hebben we hem als huiskat aangehouden en mag hij bij ons de boel gek maken.
Hij heeft zeker geen gebrek aan energie en denkt de hele dag maar aan één ding, namelijk spelen, ook al hebben andere katten geen zin.
Inmiddels is hij samen met Melchior van Gebrook bij een goed adres geplaatst in Den Helder. Op 30 april 2009 is Arthur aangereden en overleden.
Stamboom Arthur van Gebrook

Stamboom Melchior van Gebrook